Hans Janssen Broekmans Advocatuur

Hier vindt u de uitslagen van de afgelopen 3 wedstrijddagen voor de Senioren, Jeugd en de Veteranen. Voor meer uitslagen en de wedstrijdverslagen kunt u op de teampagina terecht.

Verslag FC Maasgouw 1 - BEVO 1

Datum: 15-04-2018
Tijdstip: 14.30 uur
Uitslag: 2-4

BEVO kent twee gezichten

Na de winst in Beesel, ging BEVO vol goede moed richting Thorn om daar FC Maasgouw het leven zuur te maken.

Een inderdaad BEVO liet daar in de eerste helft een puike partij voetbal zien, waarin Maasgouw niks te vertellen had.

Al in de eerste minuut een dieptepass van Roel Verhaegh, die Eric Minten diep stuurt over de linkervleugel. Eric levert een vuurpijl af en tot verbazing van iedereen inclusief de keeper belandt de bal op de deklat en wordt uiteindelijk uitverdedigd.

Maar niet getreurd, 2 minuten later ligt de 1e treffer al in het net. Roel verhaegh geeft vanaf links een harde lage crosspass af, welke door Rob Minten wordt verlengd op Sam van Rijt, die perfect teruglegt op Jeffrey Spee, die de bal heerlijk binnenschiet 0 -1.

BEVO bleef uitstekend combineren en dat betaalde zich in de 12e minuut uit in een 0 – 2 voorsprong. Een goed opgezette aanval door het centrum via Sam van Rijt, waarbij Rob Minten de bal goed laat lopen, zodat de doorgelopen Jeffrey Spee ook ditmaal geen fout maakt en via de vuisten van de keeper zijn tweede treffer van deze middag kan noteren.

In de 17e minuut lanceert Nick Steeghs met een lange haal Eric Minten, die helaas iets te weinig haar had om de bal over de uitgekomen keeper in het doel te koppen!

BEVO bleef maar domineren en had bij rust de wedstrijd al beslist kunnen hebben als het wat beter met de geboden kansen was omgesprongen.

In de 25e minuut een vrije schop van Eric Minten, die gevaarlijk met het hoofd wordt verlengd door Roger Gielen, maar helaas de bal zeilt net over het doel.

Weer enkele minuten later faalt Rob Minten helaas alleen voor de keeper, na een uitstekende dieptepass van Roel Verhaegh. Echter een minuut later is het alweer 0 – 3 na wederom een perfecte bal achter de verdediging door Eric Minten, ditmaal goed afgewerkt door Kris Hermans.

FC Maasgouw kon hier erg weinig tegenover stellen, maar doordat de BEVO-mannen ietwat gas terugnamen, konden zij er sporadisch uitkomen. Helaas voor BEVO scoorde Maasgouw vlak voor rust nog tegen door een onterechte strafschop voor een overtreding van Guido Gielen. De overtreding werd minstens 1 meter buiten de zestien gemaakt, maar de warrig leidende scheidsrechter wees resoluut naar de stip. BEVO-keeper Nick Steeghs zat er dichtbij, maar door het harde schot, kon hij er onvoldoende met de hand achter            komen 1 – 3.

In de rust hamerde trainer Wilgert Janssen erop om op dezelfde voet verder te gaan en de genadeklap uit te delen, maar alles liep heel anders.

De BEVO-ploeg was na de pauze geen schim van voor rust en begon weer heel onrustig te spelen. Maasgouw rook dat er meer inzat en toog met veel inzet ten aanval. Al in de 52e minuut scoren zij na een goede aanval en dito voorzet van rechts, waarbij de bal perfect wordt binnengekopt door een geheel vrijstaande verdediger van Maasgouw 2 – 3.

Maasgouw rook nu meer, maar had inmiddels al 3 keer moeten wisselen. Helaas voor hun moest er enkele minuten later nog een aanvaler uitvallen met een ernstige hamstringblessure, waardoor zij verder moesten met 10 man.

BEVO kwam nu weer onder de druk vandaan, maar het had zomaar 3 – 3 kunnen staan toen een aanvaller verdediger en keeper uitspeelde en de bal maar in het lege doel hoefde te schieten, Echter verdediger Guido Gielen wierp zich op het laatste moment nog voor de bal en kon uitverdedigen.

Het laatste half uur kreeg BEVO nog enkele dotten van kansen om de voorsprong gestaag uit te bouwen, echter Rob Minten en de ingevallen Tom Sijben faalden beiden alleen voor de keeper.

Gelukkig voor BEVO kon er in de 83e minuut wel de genadeklap worden uitgedeeld aan Maasgouw door wederom Kris Hermans, die op aangeven van Eric Minten ook zijn tweede treffer maakte van deze enerverende middag 2 – 4.

Al met al een verdiende overwinning voor BEVO, waarbij de ploeg zichzelf in de tweede helft onnodig in de problemen bracht, maar de drie punten waren wederom binnen!

a.s. zondag spelen we binnen 2 weken wederom tegen Bieslo en hopen op sportpark Hookervenne ook dan de punten thuis te houden.

 

 

Post dit verslag op: Hyves
« Terug