LTC BEVO

Op 15 juni 1980 besluiten Leo Kessels, Sjraar van Horen en Erik Gielen, na divers onderzoek, over te gaan tot oprichting van een tennisclub inBeringe. Op 2 februari 1981 volgt in café de Hoove de oprichtingsvergadering, bijgewoond door zo’n 100 geïnteresseerden. De gemeenteraad had zich inmiddels over de aanvraag gebogen en toegestemd in de aanleg van drie tennisbanen te Beringe en er werd grond aangekocht achter de bestaande sportvelden. De vereniging startte met 146 leden en een 11-koppig bestuur. Het jaar 1981 stond in het teken van verder overleg, informatie inwinnen, afspraken maken op bestuurlijk niveau etc.. Vele vergaderingen volgden en al op 18 maart 1981 werd een ledenstop ingevoerd! In april gaat de gemeenteraad akkoord en kan worden begonnen met de aanleg van 3 banen. Van tennissen komt in 1981 niets meer, maar wel worden op de algemene ledenvergadering op 24 november de statuten vastgesteld en de naam Lawn Tennis Club BEVO gekozen! De eerste bestuursverkiezing leverde Johan Kessels op als voorzitter bijgestaan door 7 bestuursleden.

Het jaar 1982 start met 250 (aankomende) leden en gaat men naarstig op zoek naar (nood-) accomodatie. Ook in deze tijd werden er veel werkzaamheden door de clubleden verricht. Er wordt nagedacht over verlichting, over een vierde baan, over kleedaccommodatie, over een tennismuur etc…
Op 15 en 16 mei wordt een festelijk openingstoernooi gehouden, nadat het complex, mét tuinhuisje, is geopend door burgemeester van ’t Hooft en ingezegend door pastoor Dentener. In oktober zijn de plannen voor de kleedruimten en de kantine klaar.

In 1983 wordt de bouw van de accommodatie gerealiseerd, de beplanting gedaan en komt er een tennismuur. Ook komt er een toernooikalender, wordt er les gegeven, en worden we lid van de KNLTB.

Tot 1999 kon er op gravelbanen getenist worden, dit mocht alleen in de  maanden april t/m september. Bij veel regenachtig weer moest er eerst met schuimrubber gesopt worden om de banen weer droog te maken zodat er getennist kon worden. Er werd alleen een voorjaars competitie gespeeld, op de zaterdagen  en de zondagen regionaal alsmede landelijk, zowel senioren als junioren.

In 1999 hebben we French court banen aangelegd, toplaag en onderlagen zijn anders van samenstelling dan gravel, waardoor het mogelijk was om 12 maanden per jaar te tennissen. Bij regenweer waren de banen weer snel droog, Nu was de mogelijkheid om ook op andere dagdelen competitie te spelen zoals op de vrijdag avond. Echter na een tiental jaren  was de French court  toplaag versleten en was ook het water afvoeren bij regenweer weer zeer slecht.

In 2010 werd de toplaag omgezet naar Smash court, samenstelling toplaag is gebrand zand, ook 12 maanden per jaar bespeelbaar  en waterafvoer is prefect. Bij zeer harde hoosbuien is binnen een uur alles weer bespeelbaar. Is deze periode zagen we de  competitie  dagen ook veranderen, van de zondag waarop bij ons momenteel niet meer wordt gespeeld echter wel op de don donderdag avond, vrijdag middag en avond alsmede op de zaterdag.

Ook de leden aantallen liepen achteruit jeugd onder 18 hadden we geen meer, en de senioren groep vergrijsde stilaan.

In 2020 zijn we samengegaan met de voetbalclub in een Omni vereniging BEVO BERINGE. Er is een nieuw clubgebouw gekomen en de tennisbanen, weer smash court,  zijn opnieuw aangelegd op de nieuwe locatie bij het club gebouw.

Gelukkig zagen we vanaf dat moment het leden aantal weer flink groeien met onder andere  veel twintigers en dertigers, welk de club zeer ten goede komt.

Wil jij ook lid worden?