Afdeling voetbal

De afdeling voetbal binnen BEVO Beringe richt zich zowel op prestatief als recreatief voetbal. Ons eerste elftal is en blijft het uithangbord van BEVO naar de buitenwereld toe. We streven er naar om in het linkerrijtje van de 4de klasse te spelen, maar een uitstapje naar een niveau hoger mag natuurlijk ook.

Binnen het recreatieve voetbal is er ruimte voor vriendenteams, afwijkende spelvormen (zoals 7:7) en diverse speeldage waarop de wedstrijden plaats vinden. Dit alles gebeurt in overleg met de betrokken leiders en spelers van de diverse teams, waardoor iedereen zijn eigen plek binnen BEVO kan vinden.

Ons nieuwe sportpark biedt ons de mogelijkheid om voldoende te kunnen variëren in speeldagen en om voldoende teams onderdak te bieden. De nieuwe LED-verlichting op het hoofdveld maakt dit mede mogelijk.

Jeugdafdeling

Binnen onze jeugdafdeling bieden wij de jeugd van Beringe de mogelijkheid om de mooie voetbalsport te kunnen beoefenen. Dit onder de begeleiding van enthousiaste trainers en begeleiders. Vanaf de kabouters is iedereen, jongens en meisjes, bij BEVO welkom om te komen voetballen en we slagen er nagenoeg ieder jaar weer in om alle leeftijdsgroepen te bezetten. Iets waar we trots op zijn.

De jeugdafdeling staat onder leiding van de jeugdcommissie, die verantwoordelijk is voor de gehele organisatie rondom de trainingen en de wedstrijden. Vele selectiespelers zijn werkzaam binnen de jeugdafdeling, iets dat wij heel belangrijk vinden. Hiermee wordt de juiste ervaringen op de jeugd over gebracht.

Plezier in het voetbal staat voor alle jeugdspe(e)l(st)ers bovenaan, maar toch leren wij onze jeugd ook om op een sportieve manier zoveel mogelijk wedstrijden te willen winnen. Dit natuurlijk altijd met respect voor de tegenstander. Daarnaast is het heel belangrijk om de spe(e)l(st)er op het juiste niveau in te delen, zodat elke spe(e)l(st)er zich goed thuis voelt en zich zelf kan ontwikkelen, zowel binnen als buiten het veld.

senioren

Binnen de senioren afdeling van BEVO Beringe zijn we uitermate trots op de verrichtingen van onze selectie teams. Het prestatief voetbal staat bij ons hoog in het vaandel, vandaar dat de verrichtingen van BEVO 1 en BEVO 2 belangrijk zijn en dat we blijven werken aan de overgang van de jeugd naar de senioren. Ons tweede elftal is in feite een o.23 team, waarmee we die overgang willen vergemakkelijken.

Het recreatief voetballen krijgt ook voldoende aandacht binnen BEVO Beringe, zie het aantal teams dat we daarbij hebben. BEVO 3, 4 en onze veteranen zijn teams waarbij presteren hand in hand gaat met gezelligheid en saamhorigheid. Verder zien we genoeg mogelijkheden om met de 7:7 spelvorm voor de categorieën 18+, 35+ en 45+ in de toekomst nog te groeien.

We zijn ook al een tijdje bezig om een Walking-voetbal team op te richten, maar dat heeft iets meer tijd nodig dan gehoopt. Toch zien wij hier ook mogelijkheden voor in de nabije toekomst. Bij het walking-voetbal gaat het ook met name om het samen sporten en het samen beleven van de derde helft.