Kabouters

JO17-1

Niek Verber, Jesse Hoebers, Lev van Horen, Klaas Tillemans, Adam Jaruszewska, Stef Houben, Tygo Theeuwen, Fer Linders, Mats van Nienhuijs, Rick van Roij, Baer Vanmaris, Ruben Coppelmans

Regio Peel & Maas

Thuis wedstrijd: Volgt

Training: Woensdag 18:30 uur

Trainer: Tim Verber

Leider(s): Tim Verber

Shirtsponsor: Café ’t Hukske & Café de Nabber

Plezier staat voorop!

Enkele jaren terug is men in Helden e.o. gestart met kaboutervoetbal, dit is ondertussen uitgebreid naar de gehele gemeente Peel en Maas. Bij kaboutervoetbal staat het plezier voorop bij de wedstrijden, worden geen uitslagen bij gehouden er zijn geen echte winnaars en verliezers.

Afspraken en spelregels kabouter voetbal

Het kaboutervoetbal zoals wij het spelen, wordt georganiseerd door de verenigingen in deze omgeving. Het is geen landelijke of regionale organisatie van de KNVB.

De deelnemende verenigingen willen met het kaboutervoetbal bereiken dat jonge kinderen van 5 en 6 jaar, kennismaken met het voetbal. Het doel is dan ook om de jongens en meisjes zoveel mogelijk te laten voetballen.Voor de toernooitjes/wedstrijden zijn er spelregels afgesproken.

Deze zijn:

  • De wedstrijden worden gespeeld op een voetbalveld met een lengte van ongeveer 25 meter en breedte van ongeveer 20 meter. De veldjes goed afbakenen.
  • Er wordt gespeeld met 4 tegen 4 veldspelers (geen keepers). In onderling overleg kan dit aantal worden uitgebreid tot maximaal 5 tegen 5. Liever niet uitbreiden.
  • Er is geen maximum aan wisselspelers en er mag onbeperkt door gewisseld worden. Indien meerdere teams wisselspelers hebben kan er ook een team geformeerd worden uit deze spelers. Zo hoeft er niemand langs de kant te staan!
  • Het spel begint of wordt hervat in het midden van het veld via een aftrap. De tegenpartij moet een afstand van 5 meter in acht nemen.
  • De buitenspelregeling is NIET van toepassing.
  • Een strafschop wordt bij hoge uitzondering gegeven, de afstand is dan 8 meter. Mini Pupillen gebruiken hun handen vaak als bescherming: NIET bestraffen. Indien werkelijk een doelkans door een opzettelijke overtreding binnen 8 à 10 meter van het doel wordt ontnomen, kan een strafschop gegeven worden. Bij het nemen van een strafschop wordt het doel niet door een speler verdedigd.
  • Achter ballen worden door een speler in het spel gebracht worden door middel van een pass/achterbal.
  • Hoekschoppen worden “normaal” genomen.
  • Alle overtredingen worden bestraft met een DIRECTE vrije schop, waarbij de tegenstander minimaal 5 meter afstand in acht neemt.
  • Uit ballen worden door een speler in het spel gebracht worden door middel van een pass of hij/zij dribbelt zelf het veld in. En mogen niet rechtstreeks in het doel gespeeld worden.
  • Er worden toernooitjes gespeeld. Elk team speelt normaliter 3 keer. Elke wedstrijd duurt 10-12 minuten, er worden 3 wedstrijden achter elkaar gespeeld. De begin- en eindtijden worden centraal geregeld door de toernooicoördinator. Deze deelt ook het wedstrijdschema uit of geeft aan wie waar tegen wie speelt.
  • Het toepassen van de spelregels ligt in de hand van de leiders van beide partijen. Ze kunnen voor de wedstrijd afspraken maken hoe ze die taak verdelen. Iemand van het eerstgenoemde team (op het programma) zal als wedstrijdleider fungeren. Het op- en aanmerkingen geven door ouders op de leiders is uit den boze. Probeer hiermee het goede voorbeeld te geven aan de kinderen.
  • Op het speelveld mogen zich alleen de spelers bevinden. Leiders, coaches en anderen mogen zich dus niet tijdens de wedstrijd tussen de spelers begeven. Deze kunnen de kinderen langs de lijn op een goede en sportieve manier aanmoedigen.
  • Grijp in als een van de partijen duidelijk te sterk is, dit kan door de tegenpartij met een speler meer of minder te laten spelen. Of door een speler te ruilen met de tegenpartij. Probeer samen met de tegenpartij de teams enigszins op gelijke sterkte te krijgen. Bij grote weerstand binnen de groep eventueel de hele groep mixen ipv een speler. Breng dit ook over naar de ouders en spelers (begrip kweken).
  • Ouders en leiders op de hoogte brengen van de afspraken.
  • De deelnemende spelers moeten lid zijn van de vereniging. De verenigingen moeten hier zelf op toezien.
  • Om grote uitslagen te voorkomen zal bij een “snelle” 3-0 stand door beide leiders even overlegd worden over maatregelen die genomen moeten worden om de krachtsverschillen te minimaliseren. Dit is uiteraard niet in regels vast te leggen maar zal in goed onderling overleg dienen te gebeuren. Te denken valt in uitwisselen van spelers.
  • Na de wedstrijden samen met de spelers de spullen opruimen, waarna er nog ranja voor de spelers klaar staat.
  • De organiserende vereniging zorgt voor een speelschema.